En toen hielden alle bijeenkomsten op
16776
post-template-default,single,single-post,postid-16776,single-format-aside,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

En toen hielden alle bijeenkomsten op….

En toen hielden alle bijeenkomsten op

En toen hielden alle bijeenkomsten op….

…en keek ik aan tegen een lege agenda.

Met zeeën van tijd om na te denken over de gevolgen voor mijn bedrijf. Corona legde ineens alles stil maar na de eerste schok bedacht ik dat het leven natuurlijk gewoon door ging. Dus ook het leven van de teams die ik begeleidde en nu vanuit huis aan de slag gingen.

Voor mij was de omschakeling naar online redelijk groot. Ja, ik had, voor mijn internationale klanten, regelmatig Skype of Teams gebuikt en ook telefonisch coachen valt onder de categorie online, maar dit was anders. Er was nl ineens geen keuze. Het móest online want fysiek mocht niet meer.

In een sneltreinvaart doemden zich allerlei mogelijkheden op en in bijna even snelle vaart steeg mijn leercurve om mijn klanten te kunnen blijven helpen met de organisatie en team ontwikkelingen die we in de plannen hadden vastgelegd.

Was mijn agenda in de eerste week van de “lock down” leeg gevaagd, nu vulde deze zich met Zoom webinars, Mural consultaties en vooral met héél véél oefenen, knutselen in nieuwe programma’s en uitproberen. Mijn creatieve brein draaide overuren.

En met resultaat! Na een paar weken vonden de eerste virtuele team development sessies plaats. Vol interactie, grappige, nieuwe oefeningen en goed voorbereidend werk, zowel van mijzelf (uiteraard) als van mijn deelnemers (die het al zo druk hadden). Met behulp van het nog steeds zo bruikbare Insights Discovery® Profiel en het Insights® Team Effectiveness model waarvan ik in al mijn bijeenkomsten gebruik maak en nu de virtuele toepassing leerde inzetten. Het was (in)spannend maar na een aantal weken begon het weer te voelen als een natuurlijke sessie met de teams. Uiteraard miste ik de non -verbale interactie die ik waarneem als ik fysiek met de mensen ben en ga ik na de vakantieperiode weer gewoon ergens in den lande mijn deelnemers bij het koffiezetapparaat treffen. Maar deze online ontwikkeling bood ook mogelijkheden. Voor sommigen voelde het veiliger, zo op afstand, werden de gesprekken oprechter en eerlijker omdat de afleiding weg was, ging men meer in reflectie omdat er nu een intensere voorbereiding nodig was en was er volledige aandacht, want dit samen doen was belangrijker dan ooit voor de ontwikkeling van het team.

Ik ben dankbaar, voor de uitdaging, de steun en het vertrouwen van de afgelopen tijd en ga vol vertrouwen op vakantie, in de wetenschap dat mijn werk er nog steeds toe doet. Corona of niet!